Geçmiş Çalışmaları

Haziran 2009’a kadar üyesi olduğu Hollandalı ‘Fourtress’ grubu ile Hollanda’daki tiyatro sahnelerinde turneye çıkarak sahne performansı ve a-capella (insan sesiyle yapılan çok sesli müzik türü) konusunda bol tecrübe kazandı. Pınar Dönmez grubuyla Mart 2009’da İstanbul’a gelerek Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde ve Ekim 2009’da ise Beyoğlu Ghetto Bar’da konserler verip televizyon programlarına çıkarak Türk seyircisiyle de buluşma fırsatını elde etmiş oldu.
 
Bir klasik müzik yaylı kuarteti olan ‘Rose Musicali’ ile kendi caz geçmişinin birleştiği bir projede yer aldı. Dünya müziğinin zenginliği ve tutkusunu yansıtan grubun repertuarı, klasik müziğin yanısıra caz, dünya müziği, Pınar’ın Türkçe söz yazdığı ünlü tangolar ve Pınar’ın kendi bestelerinden oluşuyordu.
 
Pınar ayrıca; farklı kültürden ve müzikal geçmişten gelmelerine rağmen müziğin en önemli birleştirici unsur olduğu “Multivibes” adlı bir projede yer aldı. Proje kapsamında seçkin mekanlarda verdikleri altı konserden biri Amsterdam Konser Binası’nda (Amsterdam Concert Gebouw) bir diğeri ise, Amsterdam’ın en ünlü klüp ve konser salonu olan Paradiso’da yer aldı.
 
2010’un Mayıs ayında kendi kurduğu Hollandalı grubuyla tekrar İstanbul’a konser vermeye geldi. Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Nardis Jazz Club’ta verdiği konserlerin yanı sıra, Kanal D’deki Disko Kralı programında canlı yayına çıktı. Ayrıca TRT’deki Bavulumdaki Notalar programında ve NTV’de Gece Gündüz programında röportajı yayınlandı.
 
Ekim 2010’da Jeugdtheater Sonnevanck’ın sahneye koyduğu Woestijnwind (Rüzgar Gülü) adlı müzikli çocuk tiyatrosunda başrolü oynadı. Böylelikle içinde olduğu sahne sanatının bir dalıyla daha tanışmış oldu. Bundan sonra müziği ve tiyatroyu mümkün olduğunca birleştirecek projelerde yer alma kararını verdi.
 
Pınar Dönmez sahnelerdeki performansının yanısıra şan ve müzik öğretmenliği yapmaktadır. 2010 – 2012 yılları arasında Amsterdam’daki bir çocuk tiyatrosunda 6 ile 12 yaşları arasındaki çocuklara şan ve sahne performansı dersleri verdi. 2011’de yine Amsterdam’daki bir ilkokulun müzik öğretmenliğini yaptı. Altı ay süren bir proje kapsamında, çocuk korosu şefliği yaptı. Grup olarak çocuklara müzik ve şan öğretmenliğinin yanı sıra, çeşitli müzik okullarında yetişkinler için şan hocalığı yaptı.
 
Hocalık mesleğini halen sürdürmekte olan Pınar Dönmez, verdiği şarkı ve şan dersleri aracılığıyla; insanların içlerindeki enstrümanı keşfetmelerini sağlamayı, onları şarkı söylemenin uçsuz bucaksız teknikleri hakkında bilinçlendirmeyi, şarkı söylerkenki bedensel ve ruhsal farkındalıklarını arttırabilmeyi hedeflemektedir.